Erişilebilirlik

Bush Irak Politikasına Destek İstedi


Başkan Bush, Amerikan halkından Irak savaşıyla ilgili büyük bir tartışma yaratan istibarat raporunu okuyup değerlendirmelerini istedi.

Başkan haftalık radyo konuşmasında, bazi bölümleri açıklanan Ulusal İstihbarat Tahminleri Raporunu halkın değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Bush, ancak bu şekilde halkın, neden kendisinin Amerika’nın Irak’tan hemen geri çekilmesinin bir felakete yolacağı konusunda ısrar ettiğini anlayacağını savundu. Bush, ani bir geri çekilmenin teröristleri güçlendireceğine inanıyor.

Irak’ta asker olarak görev yaparken yaralanan ve şu anda Temsilciler Meclisi üyeliği için aday olan Tammy Duckworth, Başkanın konuşmasına Demokrat Parti adına cevap verdi.

Irak’ta helikopterine yapılan saldırıda iki bacağını kaybeden Duckworth, Bush yönetiminin Irak’ta güvenliği sağlamak için iyi bir strateji geliştirmek yerine statökoyu devam ettirmekle yetindiğini söyledi.

Istihbarat belgesinde Irak’ta uzayıp giden savaş nedeniyle yeni bir terörist lider nesli yetiştigi uyarısı yapılıyor. Rapora göre ancak Irak’ta teröristler yenilgiye uğratılırsa, savaşı sürdürmek isteyenlerin sayısı azalacak.

XS
SM
MD
LG