Erişilebilirlik

Ahmedinejad: 'Hakkımızı Koruyacağız'


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ülkesinin nükleer programını durdurmayacağını tekrarladı. Ahmedinejad bu yöndeki çağrılara uydukları takdirde Batı'nın bunu propaganda malzemesi olarak kullanacağını söyledi.

Tahran'da öğrencilere hitaben konuşan İran lideri, nükleer programı durdurmaları halinde bunun Batı'ya teslim olmak anlamına geleceğini savundu ve İran'ın nükleer programa sahip olma hakkını koruyacağını bildirdi.

Batıl ülkeler İran'ın programının nükleer silah geliştirme amacına yönelik olduğunu savunuyor, İran ise bu suçlamayı reddediyor.

Bu hafta başında Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Javier Solana, İran temsilcisi Ali Larijani'yle konu üzerinde bir kez daha görüştü.

Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da önümüzdeki günlerde konuyu Rusya, İngiltere, Fransa, Çin ve Almanya dışişleri bakanlarıyla görüşecek.

Bu arada Amerikan Kongresi, İran'ın nükleer programı için malzeme sağlayacak şirket ve bireylere yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısını onayladı. Yasanın önümüzdeki günlerde Başkan Bush tarafından imzalanarak yürürlüğe sokulması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG