Erişilebilirlik

Erdoğan'dan El Maliki'ye Mektup


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’ye bir mektup gönderdiği açıklandı.

Erdoğan’ın mektubunda Maliki’den PKK terör örgütünün Irak’taki varlığına son verilmesi için bazı somut önlemlerin en kısa sürede, kararlılıkla alınmasını ve uygulanmasını istediği bildiriliyor.

Başbakanlık, Erdoğan’ın, “PKK’nın Irak iç hukukuna göre resmen terör örgütü olarak kabul edilmesi”, “Örgütle bağlantılı sözde siyasi partilerin kapatılması”, “terör örgütü ile ilişkili kuruluşların Irak’taki bütün silahlı ve siyasi faaliyetlerin sona erdirilmesi” ve “Irak sınırından Türkiye’ye terörist sızmalarının durdurulmasını” istediğini açıkladı.

Erdoğan’ın bu önlemlerin bütün Irak’ta yürürlüğe konmasının önemine işaret ettiği belirtilirken “ikili işbirliğinin bu şekilde daha ileriye taşınabileceği” görüşüne yer verdiği kaydedildi. Açıklamaya göre, Erdoğan, Maliki'yi Türkiye’ye de davet etti.

Bu arada Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, dün katıldığı bir toplantıda PKK’nın son dönemde şiddeti iyice arttırdığını ve buna hiçbir şekilde tolerans gösterilmeyeceğini söyledi. Wilson, PKK’ya karşı, acil ve etkili önlemlerin yakın zamanda alınacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG