Erişilebilirlik

Rapora Tepki Avrupa'dan


Avrupa Parlamentosunda kabul edilen Türkiye raporu tepki yarattı.

Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başbaşkanı Joost Lagendijk ve Alman Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen raporun üyelik yolunda yeni bir engel oluşturduğunu açıkladı

Lagendijk ve Özdemir’, yaptıkları ortak açıklamada, “Türkiye’den taleplerinizi her geçen yıl daha da ağırlaştırırsanız, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin üyeliğine karşı olduğu izlenimi verirsiniz,”uyarısında bulundu

Ankara da rapordaki iddiaları reddettiğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, raporun Avrupalıların siyasi niyetini gösterdiği ileri sürüldü ve Avrupa Parlamentosu’nun mevcut ciddiyeti ve prestijiyle uyuşmadığı belirtildi.

Raporda, Türkiye’nin Kıbrıs Rum Yönetimi’ni tanımaması durumunda Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin tehlikeye düşeceği uyarısı yapılıyor, Türkiye’den limanlarını ve havaalanlarını Rum gemi ve uçaklarına açması isteniyor.

Rapor, Türkiye’nin ifade ve dini azınlıklara yönelik özgürlükleri arttırma konusunda attığı adımları da yetersiz buluyor.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG