Erişilebilirlik

ABD İran'a Karşı Yaptırımlar İçin Bastırıyor


Bush yönetimi nükleer programıyla ilgili Güvenlik konseyi kararlarını yerine getirmediği taktirde İran’a karşı yaptırım uygulanması için çalışacağını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gonzalo Gallegos nükleer anlaşmazlığa diplomatik çözüm istediklerini de kaydetti.

Sözcü Güvenlik Konseyi kararının İran’a uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurması için 31 Ağustos’a kadar süre verdiğini hatırlattı. Amerikalı sözcü Tahran yönetimi, istekleri 31 Ağustos tarihine kadar yerine getirmediği taktirde Güvenlik Konseyi’nin yaptırım kararı alabileceğini bildirdi.

İran Güvenlik Konseyi kararına yanıtını hafta içinde vermiş ve nükleer programı üzerinde ciddi görüşmelere hazır olduğunu bildirmişti.

Ayrıca Almanya da, İran’ın uluslararası öneriye verdiği yanıtı yetersiz bulduğunu açıkladı. Başbakan Angela Merkel İran’ın uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurma konusunda görüş belirtmediğini vurguladı.

Fransa dışişleri bakanı ise, İran’ın görüşme masasına oturmak için uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurmasının şart olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG