Erişilebilirlik

17 Ağustos Depreminden Yedi Yıl Sonra


17 Ağustos Marmara depremi yedinci yıldönümünde. Resmi açıklamalara göre 17 bin 840 kişinin hayatını kaybettiği 17 Ağustos depremi bugün törenlerle anıldı.

Geçen yedi yıl boyunca, Türkiye genelinde deprem tehlikesinin belirlenmesine ve zararlarının azaltılmasına yönelik birçok önemli bilimsel araştırma ve proje yürütüldü.

Depremin maddi zararlarının azaltılmasına yönelik oluşturulan ve hayata geçirilen bu projelerden biri de zorunlu deprem sigortası oldu.

Deprem bölgesinde bulunan Türkiye’de zorunlu deprem sigortasını geçen yedi yıl boyunca kaç kişi yaptırdı? Ankara muhabirimiz Aslı Aral bu soruyu, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü ve Garanti Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Okan Utkueri’ne yöneltti. Utkueri, Türkiye genelinde konutların yanlızca yüzde 25’inin deprem sigortası olduğunu söyledi.


'17 Ağustos Psikologlar İçin Dönüm Noktası Oldu'

17 Ağustos depremi, birçok açıdan Türkiye’de dönüm noktası oldu.

Yaşanan psikolojik travmalar, uzman psikologların araştırmalarına konu oldu. Depremzede ve kurtarma görevlileri için kapsamlı ve Türkiye genelinde terapi ve eğitim faaliyetleri yürütüldü.

Bu çalışmalara öncülük eden kuruluşlardan biri de Ankara’daki Türk Psikologlar Derneği’ydi. Alparslan Esmer, dernek üyelerinden Profesör Nesrin Şahin’e, depreminin etkilerinin gerçekten unutulup unutulmadığını sordu.



XS
SM
MD
LG