Erişilebilirlik

İngiltere'de Alarm Düzeyi Düşürüldü


İngiltere’de uçaklara saldırı komplosunun ortaya çıkarılmasıyla birlikte yükseltilen terör alarmı seviyesi bir derece düşürüldü.

İngiltere İçişleri Bakanı John Reid, yolcu uçaklarını sıvı patlayıcılarla havaya uçurmayı planlayan zanlıların yakalandığına inandığını açıkladı.

Ancak bakan, hâlâ terör saldırısı tehlikesi bulunduğunu belirtti ve halkı tetikte olmaya çağırdı.

İngiltere’de polis, komployla ilgili olarak 23 kişiyi göz altına aldı. Saldırıyı planlayanları sekiz ay süreyle izleyen İngiliz polisi, Pakistan’dan teröristlere, planları derhal uygulamaya çağıran bir mesaj gelmesi üzerine harekete geçti. Saldırı planı, yaklaşık 10 uçağın havada patlatılmasını öngörüyordu.


İngitlere'de terör alarm düzeyinin düşürülmesini ve bunun uçuşlara etkisini Londra muhabirimiz Mevlüt Katık anlattı. Mevlüt Katık'la Alparslan Esmer'in yaptığı söyleşiyi yukarıdaki Windows Media bağlantısı üzerinden dinleyebilirsiniz.

Londra’daki terör komplosunun ortaya çıkarılması üzerine İngiltere ve Amerika’daki uluslararası havaalanlarında getirilen kısıtlamalar hafifletildi.

İngiliz yetkililer, yolcuların yanlarında bir çanta taşımasına izin verildiğini açıkladı. Ancak yolcuların uçağa ilaç ve bebek maması dışında sıvı maddeler götürmesi hâlâ yasak.

Yeni kurallara göre, dizüstü bilgisayar gibi elektronik araçlar güvenlik görevlilerinin denetiminden geçecek.

Amerika’da da yolcuların uçağa sadece sıvı ilaç sokmasına izin veriliyor. Yolcuların güvenlik kontrollerinden geçerken ayakkabılarını çıkarmaları gerekiyor.

XS
SM
MD
LG