Erişilebilirlik

Ankara Ateşkes Kararından Memnun


Türkiye, Birleşmiş Milletler’in Lübnan’da ateşkes kararını memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Lübnan’da bir aydır süren çatışmaların durdurulması ve bölgede barışın yeniden kurulması yönünde yürütülen uluslararası çabalar sonunda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edilen kararın memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, alınan kararın uygulanmasının önemine de dikkat çekildi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, kararın oy birliğiyle alınmış olduğunu hatırlattı ve uygulanmasının önemini vurguladı. Birleşmiş Milletler’in bölgede asker sayısını 15 bine çıkaracağını söyleyen Gül, bu nedenle bölgeye yeni ülkelerden yeni askerler gideceğini ve bu askerlerin görevinin barışı yapmak değil, barışı korumak olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı, “Şartlar müsait olursa, biz dünya barışına her zaman hizmet etmişizdir, yine ederiz.” dedi.

Hem Başbakan Erdoğan hem de Dışişleri Bakanı Gül, bölgede ateşkesin sağlanması durumunda Lübnan’a gönderilecek uluslararası barış gücüne Türkiye’nin de katılabileceğini söylemişti. Bu nedenle, Türkiye’nin barış gücüne katılımı konusunun bu hafta gündemde olması bekleniyor. Zira, Başbakan Erdoğan’ın bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile yapacağı görüşmede bu konunun ele alınabileceği belirtiliyor.

Lübnan Başbakanı Sinyora, Erdoğan'la Görüştü

Bu arada, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, Başbakan Erdoğan’ı telefonla arayarak, Birleşmiş Milletler’in ateşkes kararı ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Sürecin bundan sonra nasıl gelişeceği konusunda Erdoğan ve Sinyora görüş alışverişinde bulundu ve Lübnan Başbakanı, bugüne kadarki katkılarından dolayı Erdoğan'a teşekkür etti. Başbakan Erdoğan'ın da görüşmede, ''Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgede barış ve istikrarın tesisi için Türkiye'nin çaba göstermeye devam edeceğini'' söylediği öğrenildi.




XS
SM
MD
LG