Erişilebilirlik

Güney Lübnan'da Şiddetli Çarpışmalar


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin güney Lübnan'da savaşa derhal son verilmesi yolunda oy birliğiyle karar almasından birkaç saat sonra İsrail kara birlikleri bölgede yeniden ilerlemeye başladı.

İsrail'in gece yarısından sonra giriştiği hava saldırılarında ise güney Lübnan'da, bir köyde 15 sivil dahil olmak üzere en az 19 kişinin öldüğü bildirildi.

BM Güvenlik Konseyi'nin çatışmalara derhal son verilmesi yönündeki kararına rağmen bölgede İsrail kuvvetleriyle Hizbullah militanları arasında yoğun çarpışmalar devam ediyor.

İsrail bugün erken saatlerde güney Lübnan'da Litani Nehri yönüne yeniden tanklar ve zırhlı araçlar sevketti. Bu birliklerin Lübnan içinde 30 kilometre kadar ilerlediği bildiriliyor.

İsrail kabinesi BM Güvenlik Konseyi'ni görüşmek üzere yarın toplanmaya hazırlanırken İsrailli komutanlar, Hizbullah'a yönelik operasyonların "birkaç gün ya da birkaç hafta" devam edebileceğini söylüyorlar. İsrail askeri sözcüsü Tuğgeneral Yossi Kupperwasser, Lübnan'da ikili strateji izlediklerini, askeri ve diplomatik çabaların birbirini destekleyecek şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

XS
SM
MD
LG