Erişilebilirlik

Lübnan'da Bombardıman ve Savaş Sürüyor


İsrail'in güney Lübnan'da Hizbullah gerillalarına karşı dört hafta önce başlattığı savaş bütün şiddetiyle devam ediyor.

Lübnan'da Litani Nehri'nin kuzeyinde, Sayda yakınında İsrail'in bugün (Salı) giriştiği hava saldırısı en az 14 köylünün ölümüne yolaçtı. Ölenlerin çoğunun, Gaziye köyünde daha önceki İsrail hava saldırılarında ölenlerin cenaze törenine katılan yakınları olduğu bildiriliyor.

İsrail ayrıca Beyrut'un güney mahallelerine yeni hava saldırıları düzenledi. Bu bölgede Hizbullah bürolarının bulunduğu bildiriliyor. Dün bu bölgede İsrail tarafından bombalanmış olan bir binanın enkazından bugün en az 13 kişinin daha cesetleri çıkarıldı.

İsrail ordusu ise güney Lübnan'da bugünkü çarpışmalarda 3 askerin öldüğünü, 5'inin da yaralandığını açıkladı. Açıklamada Bint Jbeil kasabası yakınında 15 Hizbullah gerillasının İsrail kuvvetleri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

İsrail bugün ayrıca Sur ve Litani Nehri'nin güneyindeki kalan diğer kent ve kasabaların halkını bölgede hareket halinde görülen bütün araçların havadan vurulacağı yönünde uyardı. Bu uyarı uçaklardan atılan Arapça el ilanlarıyla yapıldı.

Hizbullah ise bugün İsrail'in kuzeyine yaklaşık 150 roket attı. En az 2 İsrailli sivil roket saldırılarında yaralandı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, güvenlik kabinesinin yarın yapacağı toplantıda, İsrail'in Lübnan'da işgal ettiği alanları kuzeye doğru daha fazla genişletip genişletmeme konusunda karar vereceğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG