Erişilebilirlik

İsrail Beyrut'u Bombalamayı Sürdürdü


İsrail uçakları, bu sabah da Beyrut üzerinde uçarak, kent çevresinde Hizbullah mevzilerini bombalamaya devam etti.

Beyrut’un güneyindeki Şii mahallelerinden Dahie’de dört ayrı patlama olduğu bildirildi.

İsrail uçakları aynı zamanda, Suriye sınırı yakınlarındaki ve Bekaa vadisindeki hedefleri de bombaladı.

Bir İtalyan gazetesine demeç veren İsrail Başbakanı Ehud Olmert, operasyonun amacına ulaşmak üzere olduğunu ve Birleşmiş Milletler’in, gelecek hafta ateşkes konusunda karar çıkarmasını beklediğini söyledi. İsrail, Hizbullah gerillalarını Lübnan’ın güneyinden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Lübnan Başbakanı Fuad Siniora, üç haftadır devam eden İsrail operasyonunda 900’den fazla Lübnanlının öldüğünü, 3 bin kişinin de yaralandığını açıkladı. Siniora, ölenlerin üçte birinin, 12 yaşın altındaki çocuklar olduğunu da sözlerine ekledi.

İKÖ'den Güvenlik Konseyi'ne 'Derhal Ateşkes' Çağrısı

İslam Konferansı Örgütü, Malezya’da yaptığı olağanüstü toplantıda, Güvenlik Konseyi’nden, İsrail’le Hizbullah militanları arasında kapsamlı bir ateşkesi derhal uygulamasını istedi.

Örgüt tarafından bugün yayınlanan ortak bildiride, İsrail’in de insan hakları ihlallerinden sorumlu tutulması gerektiği vurgulandı.

İslam Konferansı Örgütü’nün Kuala Lumpur’daki olağanüstü toplantısının açılışında konuşan Malezya Başbakanı Abdullah Bedevi de, ülkesinin Birleşmiş Milletler öncülüğündeki bir uluslararası güce katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi ve bunun Müslüman ülkeler için vicdani sorumluluk olduğunu belirtti.

Güvenlik Konseyi’ni de eleştiren Abdullah Bedevi, konsey üyelerinin, çok sayıda Lübnanlı sivilin ve dört Birleşmiş Milletler görevlisinin ölümüne yol açan İsrail’i kınama cesaretine sahip olmadığını söyledi.

İslam Konferansı Örgütü’nün toplantısına 17 üye ülke katılıyor.

'İsral Sivilleri Kasıtlı Hedef Alıyor'

İnsan Hakları Gözlem örgütü İsrail birliklerinin sistematik biçimde sivil-militan ayırımı yapmadan, Lübnan’daki saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi.

New York merkezli örgüt bugün yayınladığı raporda, İsrail birliklerinin birçok kez, askerî olmayan noktalara saldırdığı ve bazı durumlarda sivilleri kasıtlı olarak hedef aldığı belirtildi.

XS
SM
MD
LG