Erişilebilirlik

Güney Lübnan'da Çatışmalar Sürüyor


Lübnan’ın güneyinde ve Suriye sınırındaki Bekaa vadisinde İsrail askerleriyle Hizbullah gerillaları arasında şiddetli çarpışmalar devam ediyor.
En şiddetli çarpışmaların Suriye sınırı yakınındaki Bekaa Vadisi’nin Baalbek mevkiinde olduğu bildiriliyor.

Bölge İsrail uçakları tarafından bombalanırken, İsrail helikopterleri de bölgeye asker indiriyor. İsrail ordusu beş Hizbullah gerillasının yakalandığını on gerillanın da öldürüldüğünü ileri sürdü. Hizbullah ise yakalanan ve öldürülen kişilerin örgütle bir ilişkisi olmadığını açıkladı. Çatışmada en az on Lübnanlının öldüğü bildiriliyor.

Dün kara operasyonlarını genişletme kararı alan İsrail hükümeti, askeri birliklerin Lübnan içlerinde Litani nehrine kadar ilerleyeceğini açıklamıştı. İsrail, sivil halktan bölgeyi terketmeleri uyarısında bulundu. İsrail ordusu, üç haftadır süren operasyonlarda birkaç yüz Hizbullah gerillasının öldürüldüğünü öne sürüyor. Ancak iddia bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Başbakan Ehut Olmert, Hizbullah’ın gücünü her geçen gün kaybettiğini ve İsrail’in ateşkesi ancak savaş öncesi koşullar değiştikten sonra kabul edeceğini söyledi.

Arap televizyonları ise Hizbullah kaynaklarına dayanarak Ayta el-Saap kasabası yakınlarındaki çatışmalarda 3 İsrail askerinin öldürüldüğünü, bir çoğunun da yaralandığını bildirdi. Haber, İsrail tarafından doğrulandı.

XS
SM
MD
LG