Erişilebilirlik

IMF'den Yeni Kredi Dilimi


Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye’nin kullanımı için 1 milyar 859 milyon Dolarlık bir kredi dilimini serbest bıraktı. Bu miktar, Türkiye’yle geçen yıl imzalanmış olan üç yıllık Stand-by anlaşması çerçevesinde IMF’nin vereceği toplam yaklaşık 10 milyar Dolarlık kredinin bir bölümünü oluşturuyor.

IMF Direktörü Rodrigo de Rato, Yürütme Kurulu kararının açıklanmasından sonra yaptığı yazılı açıklamada, Türk ekonomisinin güçlü bir performans gösterdiğini bildirdi.

Türk ekonomisinde görülen hızlı büyümenin son zamana kadar büyük miktarda sermaye girişi, borçlarda azalma ve Türk Lirasının güçlenmesi gibi olumlu gelişmeleri de beraberinde getirdiği belirtilen açıklamada, son zamanda ise cari hesap açığının ve enflasyonun artış gösterdiği kaydedildi.

Para Fonu Direktörü, bu koşullar nedeniyle Türkiye’nin, Mayıs ayında yaşanan dünya çapındaki ekonomik istikrarsızlıktan, diğer gelişen pazar ekonomilerine kıyasla daha olumsuz etkilendiğini bildirdi.

Açıklamada, yetkililerin bu durum karşısında aldığı, mali politikayı ve harcamaları sıkı denetim altına alma gibi önlemlerin yerinde olduğu belirtildi.

Uluslararası Para Fonu Direktörü Rodrigo de Rato, Türkiye’nin ekonomik reform hedeflerine bağlı kalmasının, büyüme hızının korunması ve enflasyonun kontrol altına alınması açısından olumlu sonuç vereceğini, yatırımcı güveninin yeniden kazanılmasına yardım edeceğini belirtti. Rodrigo de Rato, Türk hükümetinin bu yöndeki çabalarının uluslararası desteğe layık olduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG