Erişilebilirlik

İsrail Yedekleri Askere Alıyor


İsrail, Lübnan’daki kara operasyonlarını genişletmeme kararı aldı. Başbakan Ehud Olmert, güvenlik kabinesine İsrail’in hedeflerine ulaşmak üzere olduğunu bildirdi.

Bakanlar, halen Lübnan içlerinde girişilen sınırlı kara operasyonlarına hava bombardımanıyla birlikte devam edilmesini kararlaştırdı. Toplantıda binlerce yedek askerin daha göreve çağrılması kararı da alındı.

Öte yandan İsrail kuvvetleri Güney Lübnan’da hava ve topçu saldırılarını bugün de sürdürdü. Saldırılarda 3 Lübnanlı öldü. Hizbullah ise İsrail’in kuzeyindeki kentlere roket atmaya devam ediyor. Kiryat Şemona kasabasına düşen roketler bir fabrikayı tahrip etti.

İsrail Adalet Bakanı Haim Ramon ise, dün Roma’daki uluslararası toplantıda ateşkes konusunda bir anlaşmaya varılamamasının, İsrail’e saldırılara devam hakkı verdiğini öne sürdü.

ABD Bölgeye Bir Gemi Daha Gönderiyor

Amerika Lübnan’daki vatandaşlarının tahliyesi için bölgeye bir gemi daha gönderiyor.

Geriye kalan Amerikalılar Orient Queen adlı gemiyle yarın Lübnan’dan Kıbrıs’a hareket edecek.

Beyrut’taki Amerikan büyükelçiliği, bazı Amerikan vatandaşlarının İsrail’in bombaladığı bölgede mahsur kaldığını ancak Lübnan’a başka gemi gönderilmeyeceğini duyurdu.

Nasrallah'ın Şam'a Gittiği İddia Edildi

Bir Kuveyt gazetesi, Hizbullah liderinin İranlı ve Suriyeli yetkililerle görüşmek üzere Şam’a gittiğini iddia etti.

El-Siyaset gazetesi, Hasan Nasrallah’ın günlük siyah cübbe ve sarığının aksine normal kıyafetlerle Şam’da görüldüğünü yazdı. Nasrallah’ın Suriye istihbarat servisi El-Muhaberat’ın özel aracıyla seyahat ettiği bildirildi.

Gazete, Nasrallah’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve İran Ulusal Güvenlik Danışmanı Ali Laricani’yle silah alışverişi konusunu görüşeceğini öne sürdü.

Gazze'deki Operasyonlar Devam Ediyor

İsrail ordusu Gazze’deki operasyonlarına bugün de devam etti.

İsrail tanklarının saldırısına hedef olan bir evde biri 75 yaşında bir kadın olmak üzere 3 Filistinli öldü. Dün de üçü çocuk, 23 Filistinli öldürülmüştü.

Filistinliler, ölenlerin en az 12’sinin militan olduğunu bildiriyor.

İsrail’in bir aydır Gazze’de sürdürdüğü operasyonlarda ölen Filistinlilerin sayısı 100’ü geçti.

Bu arada, Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas, kaçırılan İsrailli askerin serbest bırakmak üzere olduğunu açıkladı ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Ancak Filistinli yetkililer, Abbas’ın açıklamasını, acele yapılmış bir açıklama olarak niteledi.

Saip Erakat, İsrailli askerin hayatta olduğunu ancak bırakılması için görüşmelerin hala devam ettiğini bildirdi.

El Kaide Tehdit Etti

El Kaide terör örgütünün iki numaralı lideri Ayman el-Zevahiri, İsrail’in Lübnan ve Gazze’deki operasyonlarının intikamının alınacağı uyarısında bulundu.

El Cezire televizyonu tarafından yayınlanan video görüntüde, Ayman el-Zevahiri, El Kaide’nin, İsrail bombardımanının Lübnan ve Gazze’deki “kardeşlerini gömmesine” sessiz kalmayacağını bildirdi.

El-Zevahiri, bütün Müslümanları, İsrail ve haçlı koalisyonuna karşı cihada çağırdı. El Kaide örgütü, İsrail’e destek veren Batı ülkelerini “Haçlı” olarak tanımlıyor.

Başkan Bush, Ayman el-Zevahiri’nin yayınladığı mesajın kendisini şaşırtmadığını söyledi. Bush, El Kaide’nin amacının masum sivilleri öldürmek olduğunu ve Amerika’nın ise demokrasiyi yaymaya çalıştığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG