Erişilebilirlik

Lübnan'da Ölü Sayısı Artıyor


İsrail’in Lübnan’a düzenlediği son hava saldırılarında bugün sabaha karşı en az 17 kişi öldü, 40’dan fazla kişi de yaralandı. Lübnan'da toplam ölü sayısının 150 civarında olduğu bildiriliyor.

Sabaha karşı, kuzeyde, Abdeh kentindeki askeri üssü bombalayan İsrail uçakları en az 7 Lübnan askerinin ölümüne neden oldu. İsrail savaş uçakları Lübnan’ın Trablusşam ve Baalbek kentlerini de bombaladı.

Bu saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor. İsrail’in saldırılarından önce Hizbullah, İsrail’in Lübnan sınırından 45 kilometre uzaklıktaki Afula ve Nazareth kentlerine füze saldırısı düzenledi. Hizbullah’ın Hayfa’yı hedef alan saldırısında da 8 kişi ölmüştü.

Olaydan sonra televizyona açıklama yapan Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, İsrail’i hedef alan saldırıların süreceğini söyledi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hayfa’ya düzenlenen roket saldırısının, “sonuçlarının ağır olacağı” uyarısında bulundu. Hayfa, Lübnan sınırına yalnızca 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Bölgedeki muhabirimiz Elif Ural, Hizbullah’ın roket saldırılarının ardından, Hayfa’nın bir hayalet kent haline geldiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG