Erişilebilirlik

Irak'ta Şiddet Dolu Bir Gün Daha


Kerkük'ün güneyindeki Tuz Hurmatu kentinde düzenlenen bir intihar saldırısında en az 26 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Kentte Türkmen nüfusun yoğun olduğu belirtiliyor.

Yetkililer, saldırının kalabalık bir kahvehaneye düzenlendiğini açıkladı. Direnişçiler bu arada Kuzey Petrol Şirketi'nin başkanını, Bağdat'ta petrol bakanlığında yapılan bir toplantının ardından kaçırdı. Adil Kazzaz'ın kaçırılmasının, Iraklı en üst düzey yetkilileri hedef alan ikinci kaçırma olayı olduğu bildirildi.

Cumartesi silahlı kişilerce kaçırılan 30 kadar spordan sorumlu yetkiliden 6’sıysa, Bağdat’ta serbest bırakıldı. 6 kişinin gözleri bağlı olarak bulunduğu belirtilirken, aralarında Irak Olimpiyat Komitesi başkanının da bulunduğu, kaçırılan diğer kişilerden haber alınamıyor.

Bu arada direnişçiler, Bağdat’ta bir hastanede tutukluların kaldığı bölüme saldırarak, tedavi gören çok sayıda militanın kaçmasına yardım etti. Saldırıda dört güvenlik görevlisi de öldürüldü.

Irak’ın güneyindeyse bir İngiliz askerinin bir saldırıda öldürüldüğü açıklandı. İngiltere, Mayıs ayından bu yana Irak’ta ilk kez kayıp veriyor. Olayla ilgisi olduğu sanılan iki silahlı kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Saldırıda bir İngiliz asker de yaralandı. Bu olaydan ayrı olarak iki İngiliz asker, yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaralandı.

Türkmen Lidere Suikast Girişimi

Kerkük’teyse Amerikan ve Irak askerleri, bir militanı öldürdü, ikisini tutukladı. Bu arada Kerkük’te bulunan Türkmen cephesi başkanı Saadettin Ergeç’e suikast girişiminde bulunuldu. Ergeç'in saldırıdan yara almadan kurtulduğu bildirildi. Konuyla ilgili son ayrıntıları derleyen muhabirimiz Can Yılmaz’ın haberini ve Aydan Kızııldağlı'nın son gelişmelerle ilgili olarak Irak Milli Türkmen Partisi Genel Başkanı Cemal Şan'la yaptığı söyleşiyi yukarıdaki Windows Media bağlantılarına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG