Erişilebilirlik

İsrail Beyrut Havalimanı'nı Bombaladı


İsrail bu sabah Beyrut Havaalanı’nı bombaladı, kenti havadan ve karadan ablukaya aldı.

Bombalı saldırı sonrasında Lübnan’ın tek uluslararası havaalanı olan Beyrut havalimanı ulaşıma kapatıldı. İsrail ordusu, Beyrut’ta, Hizbullah’ın denetimindeki bir televizyon istasyonunu da bombaladı.

Hizbullah militanları, sınırdan İsrail’e geçerek iki askeri kaçırmıştı. İsrail, militanların, yanlarındaki esir askerlerle hızla kaçmasını engellemek amacıyla Lübnan’ın güneyindeki birçok yol ve köprüyü bombaladı.

İsrail, kaçırma olayından Lübnan hükümetini sorumlu tutuyor.

Bu arada İsrail hücumbotları, Lübnan limanlarının açıklarında mevzilendi. Lübnan’a tüm uçak seferleri de iptal edilmiş durumda. İsrailli yetkililer, ablukayla, Hizbullah’a silah sevkıyatını durdurmayı amaçladıklarını söylüyor.

Öte yandan Hizbullah bugün İsrail’in sınır kasabası Nahariye’ye füze saldırısı düzenledi. İsrailli yetkililer, saldırıda bir kadının öldüğünü ve bazı sivillerin yaralandığını duyurdu. Lübnan’ın güneyindeyse İsrail saldırısında 22 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail Filistin Dışişleri Bakanlığı'nı Bombaladı

İsrail savaş uçakları Gazze’deki Filistin Dışişleri Bakanlığını bombaladı.

Saldırı sırasında binada bulunan olup olmadığı bilinmiyor.

Dışişleri Bakanlığı binasının yakınındaki evler saldırıdan ağır hasar görürken, 10 Filistinli de yaralandı.

Bu arada, İsrail’in Gazze’ye yaptığı dünkü hava saldırısında yedisi çocuk dokuz kişilik bir Filistinli aile öldü.

İsrail, bombalanan evde önde gelen bir Hamas militanının bulunduğunu ve Muhammet Deif adlı militanın yaralandığını ileri sürdü. Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el Kasım Tugayı iddiayı yalanladı Deif’in yara almadan kurtulduğunu açıkladı. Çeşitli bombalı saldırılardan sorumlu tutulan Deif, İsrail’in en çok aranan teröristler listesinde yer alıyor.

XS
SM
MD
LG