Erişilebilirlik

İsrail'den Yeni Hava Saldırısı


İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde devam eden hava ve tank saldırılarında 3 Filistinli daha öldü.

İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, operasyonun başladığı günden beri yaklaşık 40 Filistinli militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Halutz, Filistinlilerin ağır bir bedel ödediklerini, roket atmaya son vermezlerse daha da ödeyeceklerini söyledi.

İsrail’in Beyt Lahiya yakınlarında giriştiği dünkü saldırılarda militan ve sivil en az 21 Filistinliyle bir İsrail askeri ölmüştü.

İsrail, Filistinlilerin düzenlediği roket saldırılarını önlemek ve kaçırılan bir İsrailli askeri kurtarmak amacıyla operasyon düzenlediğini söylüyor.

Filistin başbakanı İsmail Haniyeh ise İsrail’in saldırısını” insanlığa karşı işlenmiş bir suç” olarak niteledi.

Filistinliler bugün de Gazze’den İsrail’e en az iki roket daha attı.

İran'dan Kınama

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat, İsrail’in Gazze’deki operasyonunu ağır bir dille kınadı.

Cumhurbaşkanı, Tahran’da yaptığı konuşmada, sahte rejim olarak nitelediği İsrail devletinin parçalanması gerektiğini söyledi.

Ahmedinejat, İsrail’in Gazze operasyonu devam ederse bunun İslam dünyasında bir patlamaya yol açabileceğini ileri sürdü.

Bu arada Fransa, İsrail’in kendini savunma hakkı bulunduğunu ancak bu hakkın aşırı kuvvete başvurularak istismar edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Filistinlilerden, İsrail kentlerine roket saldırılarına son vermelerini ve rehin tuttukları askeri salıvermelerini de istedi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü, İsrail’in sınırı kapatmasının Gazze’de yiyecek sıkıntısına yol açtığını duyurdu ve gıda yardımı yapılabilmesi için sınırdaki mevcut engellerin kaldırılmasını istedi.

XS
SM
MD
LG