Erişilebilirlik

İsrail Tankları Gazze'de İlerliyor


Gazze’deki operasyonları genişleten İsrail, Filistinliler’in roket saldırılarını önlemek gerekçesiyle, kuzeydeki bazı eski Musevi yerleşim yerlerine girdi.

Filistinli militanların İsrail’in güneyindeki Aşkelon kentine ikinci bir füze atmasından sonra İsrail kuvvetleri tanklarla Gazze’de ilerlemeye başladı.

Filistinli hastahane yetkilileri bir Hamas militanı ile bir polisin İsrail saldırısında öldüğünü bildiriyor. Saldırıda aralarında polislerin de bulunduğu yedi Filistinli de yaralandı. İsrail ordusu Gazze’ye bir de hava saldırısı düzenledi.

Arap El Cezire televizyon ekibini taşıyan bir otomobil Filistinli militanlarla İsrail tankları arasında kaldı. Olayda bir kişi yaralandı.

Başbakan Ehud Olmert ve güvenlik kabinesi, askeri birliklerin Gazze içine girmesi ve roket saldırılarını önlemek için bir tampon bölge kurmasını öngören planı dün onaylamıştı.

İsrailli bir yetkili, Gazze’de sürekli kalma niyetleri olmadığını açıkladı. İsrail’e roket atışlarının sorumluluğunu Hamas’ın askeri kanadı üslendi.

XS
SM
MD
LG