Erişilebilirlik

İsrail-Filistin Gerginliği Tırmanıyor


İsrail savaş uçakları bir hafta içinde ikinci kez Filistin içişleri bakanlığı binasını bombaladı. Saldırıda bina tahrip olurken, üç kişi de yaralandı. İsrail ordusu saldırı haberini doğruladı.

Bu olaydan önce Filistinlilerin attığı bir roket İsrail’in güneyindeki Aşkelon kent merkezine düştü, ancak ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırının sorumluluğunu Hamas’ın askeri kanadı üslendi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, roket saldırısının İsrail’e karşı terörün tırmanmakta olduğuna işaret saydığını söyledi. Olmert, buna karşılık verileceğini, Hamas’ın bundan ilk olarak etkileneceğini vurguladı. Olmert ayrıca, askerin kaçırılmasından sorumlu herkese kuvvet kullanma tehdidinde bulundu. İsrail başbakanı ülkesinin şantaja boyun eğmeyeceğini ve ne zaman öldürücü darbe indireceğini gayet iyi bildiğini söyledi. İsrail, bir askerinin kaçırılmasından Suriye ve Şam’daki Hamas liderlerini sorumlu tutuyor.

Geçen hafta İsrail savaş uçakları Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yazlık sarayının üzerinde uçmuştu. Militanlar askerin hayatı karşılığında İsrail cezaevlerindeki BİN kadar Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını istiyordu. İsrail hükümet sözcüsü, 25 Haziran’da kaçırılan askerin hayatta olduğundan ve birkaç gün önce Filistinli bir doktor tarafından muayene edildiğinden haberdar olduklarını açıkladı.

XS
SM
MD
LG