Erişilebilirlik

Sezer Rusya'ya Gidiyor


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer bugün Rusya’ya gidiyor. Sezer’in ziyareti, Rusya Federasyonu’nun kurulmasının ardından Türkiye’den Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olması nedeniyle tarihi bir öneme sahip.

Sezer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Kremlin Sarayı’nda ağırlanacak.

Yapılacak görüşmede, ‘çok boyutlu ortaklık’ düzeyine çıkarılan ilişkiler ele alınacak, işbirliği alanlarının geliştirilmesi değerlendirilecek. Sezer, Kıbrıs konusunda, Rusya’dan destek isteyecek. Cumhurbaşkanı’nın Putin’e, PKK’nın Rusya’nın terör örgütleri listesine alınması talebini de bir kez daha iletmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanları, İran ve Irak konularında da görüş alışverişinde bulunacaklar. Sezer’e ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Sezer’in Moskova ziyaretini ve son zamanlardaki Türkiye-Rusya ilişkilerini radyomuza değerlendiren, Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Genel Müdürü Atilla Sandıklı, Türkiye-Rusya ilişkilerinin tarihinde olmadığı kadar iyi bir dönemden geçtiğini söyledi. Sandıklı, Ankara muhabirimiz Aslı Aral’ın sorularını yanıtladı.

Söyleşiyi yukarıdaki Real Audio bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG