Erişilebilirlik

Irak'ta ABD Askerleri Öldürüldü


Irak’ın el-Anbar vilayetinde direnişçiler, dört Amerikan askerini öldürdü. Koalisyon birliklerinin yaptığı açıklamaya göre başkentin güneyinde düzenlenen bombalı saldırıda da bir Amerikan askeri yaşamını yitirdi.

Kuzeydeki Taci’de dün silahlı kişilerce kaçırılan 30 kadar Iraklı fabrika işçisi bugün serbest bırakıldı. Kaçırılan diğer beş kişinin akibeti ise henüz bilinmiyor. Irak polisi, kaçırılan işçi sayısını 85 olarak açıklamıştı.

Bu arada yargılanan Irak devrik lideri Saddam Hüseyin’le yedi yardımcısı, savunma avukatlarından birinin öldürülmesini protesto amacıyla açlık grevine başladı.

Avukat Hamis El Ubeydi, eski Irak liderlerini savunduğu için öldürülen üçüncü avukat oldu.

Öte yandan Moskova hükümeti, direnişçilerden kaçırdıkları 4 Rus Büyükelçiliği görevlisini serbest bırakmalarını istedi.

Ancak direnişçiler Internet’te yayınladıkları mesajda Rus rehinelerin öldürüleceğini açıklamıştı.

Senato 'Irak'tan Çekilmeyi' Oylayacak

Amerikan Senatosu bugün Irak’taki birliklerin çekilmesini öngören iki önergeyi oylamaya hazırlanıyor.

Önergelerden ilki askerlerin aşamalı bir şekilde bu yıldan itibaren Irak’tan çekilmesini öngörüyor. İkinciyse ise 2007 yılı Temmuz ayına kadar, tüm askerlerin çekilmesini öngörüyor.

Demokrat Partili senatörler tarafından hazırlanan önergelerin, Cumhuriyetçilerin çoğunluğundaki Senato’da kabul edilmesi beklenmiyor.

Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Cumhuriyetçi Senatör John Warner, askerlerin Irak’taki görevlerini tamamlamadan geri çekilmesi halinde, bunun terörizmi körükleyeceğini söyledi.

Aşamalı çekilmeyi öngören tasarıyı hazırlayan Demokrat Senatör Carl Levin ise Iraklıların kendi ülkelerini kontrol altına almaları gerektiğini, Amerika’nın Irak konusundaki taahhüdünün sürekli olamayacağını söyledi.
XS
SM
MD
LG