Erişilebilirlik

Atom Enerji Dairesi İran'ı Görüşecek


Uluslararası Atom Enerji Dairesi’nin bugün Viyana’da yapılacak yönetim kurulu toplantısında İran’ın nükleer programı görüşülecek.

Dairenin İran’la ilgili son raporuna göre, sunulan bütün önerilere rağmen, Tahran uranyum zenginleştirmeye devam ediyor.

Bu arada, İran Dışişleri Bakanı Manuşer Muttaki, uluslararası öneri paketini ileri bir adım olarak niteledi. Madrid’de İspanya Dışişleri Bakanıyla görüştükten sonra açıklama yapan İranlı bakan, öneriyi incelediklerini ve en kısa zamanda yanıt vereceklerini belirtti.

Avrupa Birliği’nin Dış Politika Sorumlusu Javier Solana da, İran Ulusal Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Ali Laricani ile telefonla görüştüğünü açıkladı. Solana, görüşmeyi yapıcı olarak niteledi.

Öte yandan, Amerikan’ın Atom Enerji Dairesi’ndeki Temsilcisi Gregory Schulte, öneri paketini hazırlayan 6 ülkenin, İran’ın açık bir tercihle karşı karşıya olduğu konusunda görüş birliği içinde olduğunu söyledi. Schulte, İran’ın ya öneriyi kabul edip masaya oturacağını, ya da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni harekete geçmek zorunda bırakacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG