Erişilebilirlik

Afganistan'da Bombalı Saldırılar Artıyor


Afganistan’da yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu iki koalisyon askeri öldü, ikisi yaralandı.

Askerlerin milliyetleri açıklanmadı. Ölen askerlerin bindiği aracın doğudaki Nangarhar ilinde operasyon yaparken bombaya çarptığı bildiriliyor.

Bu arada Pakistan sınırındaki Host ilinde de koalisyon askerlerine intihar saldırısı düzenlendi. Bir intihar eylemcisinin bomba yüklü aracını konvoya çarptırması sonucu meydana gelen patlamada, eylemci ölürken üç Amerikan askeri yaralandı. Askerlerden birinin yarasının hafif olduğu, diğer ikisinin tedavi altına alındığı bildirildi.

Öte yandan Gazne ilinde bir medrese dışında patlayan bomba üç kişinin ölümüne, en az 8 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Bir motosiklete bağlı bombanın bir başka yere saldırı düzenlemek amacıyla hazırlandığı, ancak zamanından önce patladığı sanılıyor. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Askeri Yetkililer Afganistan'ı Görüştü

Pakistan, Afganistan ve Amerikalı askeri ve diplomatik yetkililer, terörle mücadelede bölgesel işbirliği ve eşgüdüm konularını görüşmek üzere Ravalpindi’de biraraya geldi.

Üç ülkeden üst düzey askeri yetkililer, Üçlü Komisyon adı altında düzenli olarak biraraya geliyor. Son toplantıda aynı zamanda Afganistan ve Pakistan sınırındaki güvenlik sorununun ele alındığı bildirildi.

Bugünkü görüşmeye ilk kez NATO komutanları da katıldı.

XS
SM
MD
LG