Erişilebilirlik

Sezer İsrail'e Gidiyor


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer İsrail’e gidiyor. Gündemin oldukça sıcak olduğu bir dönemde Ortadoğu turuna çıkacak olan Sezer, hem İsrail hem de Filistin’de temaslarda bulunacak.

Kudüs muhabirimiz Elif Ural'ın haberini, yukarıdali Real Audio bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Olmert: Filistinlilerle Barış Öncelik Veriyoruz

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistinlilerle barış görüşmelerine öncelik verdiğini, buna karşılık Filistinlilerin de uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Olmert, Başbakan olarak Mısır’a yaptığı ilk resmi ziyarette Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’la görüşmeyi düşündüğünü de belirtti.

Bu arada Gazze’de Hamas ve El Fetih militanları arasındaki çatışmalarda en az dört kişi öldü. Ölenler arasında, içinde bulunduğu araca ateş açılan sekiz aylık hamile bir kadın da var.

Filistin'de Bazı Mamurların Maaşları Ödendi

Filistin yönetimi, maaşları Şubat ayından bu yana verilmeyen bazı memurlara ödeme yaptı.

Filistin hükümetinde görevli 165 bin memur, Hamas’ın seçimle işbaşına gelmesinden bu yana, gerek İsrail’in vergi gelirlerini ödememesi, gerekse Amerika ve Avrupa Birliği’nin yardımları kesmesinden dolayı, üç aydır maaş alamıyor.

Amerika’nın yaptırım yapacağı korkusuyla Hamas hükümetiyle işbirliğine yanaşmayan bazı Filistin bankalarının da, 40 bin kadar kamu hizmetlisine faizsiz kredi vermeye başladığı öğrenildi.

XS
SM
MD
LG