Erişilebilirlik

Endonezya'da Yanardağ Paniği


Endonezya’nın Cava Adası’ndaki depremde ölenlerin sayısı 5 bin 400’ü aşarken, yakındaki Merapi yanardağında faaliyetin arttığı gözleniyor.

Sağlık ekipleri sayıları sürekli artan yaralılara müdahalede zorlanıyor. Bölgede tıbbi ekip ve seyyar hastahanelere büyük ihtiyaç duyuluyor.

Yaşanan zorlukların yanısıra, bilimadamları Merapi yanardağının kızgın gazlar püskürttüğünü bildirdi. Merapi’nin her an faaliyete geçebileceği uyarısı üzerine binlerce köylü dağlardaki evini terk etti.

Can kaybının büyük olduğu Yogyakarta’da yiyecek, su ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor. Yogyakarta’ya taşınarak çalışmalarını yerinden yürüten Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, uluslararası yardım istedi. Devlet başkanı yardımın daha iyi koordine edilmesi gerektiğini de kaydetti.

Bölgeye gönderilmekte olan su, yiyecek, ilaç ve diğer malzemenin felaketin yarattığı ihtiyacı karşılamaya yetmediği bildiriliyor. Yardım görevlileri, 6 virgül 3 büyüklüğündeki deprem yüzünden yaklaşık 200 bin kişinin de evsiz kaldığını söylüyor.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG