Erişilebilirlik

Filistinli Gruplar İsrail'i Tanımayı Ele Alacak


Filistinli grupların temsilcileri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın çağrısı üzerine, İsrail’i tanıma konusunu görüşmeye razı oldu.

Abbas’ın Ramallah’taki bürosunda dün varılan anlaşmaya göre, Filistinli gruplar İsrail’i tanıma konusunu bir dizi toplantıda ele alacak. Abbas, İsrail’le görüşülen barış anlaşmasını referanduma sunmakla tehdit etmişti. Abbas ayrıca, Hamas’ın iki devletli çözüm seçeneğini on gün içinde kabul etmemesi halinde, hükümet için güven oylaması isteyeceğini söyledi.

Buna karşılık Hamas, kuruluş tüzüğündeki İsrail’i yok etme hedefini kanunlaştırma niyetinde olmadığını bildirdi. Mahmud Abbas, yapılacak bir referandumda Filistinlilerin iki devletli çözümden yana oy kullanacağına inanıyor. Amaç bu yolla, İsrail’i doğrudan tanımasa da, Hamas’ın İsrail’e karşı tavrını yumuşatabilmek ve Hamas Hükümetine karşı uluslar arası ambargoyu hafifletebilmek.

İsrail Abbas’ın bu önerisine karşı resmi bir açıklamada bulunmadı ancak barış görüşmelerinin birkaç ay içinde başlamaması halinde, ülke sınırlarını tek taraflı belirleyeceğini ilan etmişti.

XS
SM
MD
LG