Erişilebilirlik

Irak'ta Şiddet Durmuyor: 47 Ölü


Irak’ta bugün direnişçilerce düzenlenen saldırılarda en az 44 Iraklı, bir Amerikan askeri ve iki Amerikalı gazeteci öldü.

En çok can kaybı Bağdat’ın Ademiye mahallesindeki bombalı saldırıda oldu. Bu saldırıda 12 Irak askerinin öldüğü bildirildi. Aynı yerde kısa süre sonra düzenlenen ikinci bombalı saldırıda da beş kişi öldü.

Başkentin güneyinde Kalis’teki saldırıda da 11 kişinin öldüğü açıklandı. Sivil dolmuşlara, Irak polisine ve Koalisyon konvoylarına düzenlenen öteki saldırılarda da 15 kişi öldü.

Bağdat’ta yola yerleştirilen bombanın patlaması yüzünden Amerikan askerleriyle seyahat eden iki CBS televizyonu çalışanı ölürken, muhabir Kimberly Dozier de ağır yaralandı. Saldırıda ayrıca bir Amerikan askeri, bir Amerikalı sivil görevli öldü, altı asker de yaralandı.

Bu arada Saddam Hüseyin ve yedi yardımcısının duruşması devam ediyor. Saddam ve yardımcıları 1982 yılında bir Şii köyünde 148 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak yargılanıyor. Bugünkü duruşmada, öldürülen Şiileri idam cezasına çarptıran eski yargıç Enwed el-Bender de tanıklık yaptı.

XS
SM
MD
LG