Erişilebilirlik

Wilson Diyarbakır ve Mardin'e Gitti


Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Güneydoğu Anadolu temaslarını bugün de sürdürdü. İki gün boyunca Diyarbakır’da, bugün de Mardin’de görüşmeler yapan Wilson, Türkiye’ye elçi olarak atanmasından bu yana ilk kez bölgeyi ziyaret ediyor.

Ziyaretinin sebebini, “sorunları yerinde görmek” olarak açıklayan Amerika’nın Ankara Büyükelçisi, temasları sırasında yaptığı konuşmalarda Amerika’nın PKK konusunda Türkiye’ye verdiği desteğin sürdüğünü söyledi.

Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesinde pek çok katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz” diyen Wilson, burada Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Vali Efkan Ala, Diyarbakır Barosu Başkanı ve üyeleriyle görüştü.

Terörizmle verilen mücadelede Türkiye’nin Amerika’nın önemli bir ortağı olduğunu da vurgulayan Wilson, “dünyada hiçbir ülke PKK konusunda Amerika kadar çaba göstermemiştir” diye konuştu. Büyükelçi Wilson ayrıca, terörle mücadelede Türk vatandaşlarının çabalarını desteklediklerini belirtti. Bölgenin terörden çok çektiğini de sözlerine ekleyen Wilson, insanların terörizmden uzak durmalarını istedi.

Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson iki günlük Diyarbakır temaslarının ardından bugün de Mardin’deydi. Wilson, Mardin’de Vali ve Belediye Başkanı’yla görüştü.

Büyükelçi Ross Wilson’ın Güneydoğu Anadolu temasları sırasında, Amerika’nın PKK’yla mücadelesinin sürdüğünü söylemesinden önce de Amerika’dan benzer mesajlar gelmişti. Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Fried, Amerika’nın Türkiye ile birlikte PKK’ya karşı operasyonları arttıracağını açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG