Erişilebilirlik

Endonezya'da Deprem: En Az 3 Bin Ölü


Endonezya'nın Orta Java bölgesinde meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 3 BİN’i geçerken, binlerce kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Bölgenin en büyük kenti olan Yogyakarta'da meydana gelen 6,2 şiddetindeki deprem nedeniyle birçok bina yıkıldı, halk arasında büyük panik yaşandı.

Yogyakarta kenti, kısa bir süre önce yeniden faaliyete geçen Merapi yanardağına çok yakın. Uzmanlar, deprem nedeniyle yanardağda faaliyetin artabileceğini söylüyor.

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, silahlı kuvvetleri, afet bölgesinde yardım çalışmalarına başlamakla görevlendirdi. Japonya da yardım malzemesi ve bir kurtarma ekibi yolluyor. Ayrıca Avustralya, Malezya, Fransa, İngiltere ve Rusya da yardım önerisinde bulundu.

Endonezya Kızılay Örgütü yetkilisi Arifin Muhadi, telefon hatlarının kopmuş olması nedeniyle yardım görevlilerinin felaketin boyutlarını belirleme konusunda zorluk çektiklerini söyledi. Muhadi, afet bölgesiyle haberleşmenin, sadece cep telefonları yoluyla gönderilen mesajlarla sağlandığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG