Erişilebilirlik

TBMM Heyeti Temaslarını Tamamladı


Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye-Amerika Dostluk Grubu üyeleri Washingtonda’ki temaslarını tamamladı. Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili Egemen Bağış’ın başkanlık ettiği heyet, Amerikan Kongresi, Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarında temaslarda bulundu; Amerika’daki Türk toplumunun liderleriyle de biraraya geldi.

Ziyaretin sonunda temaslarını bir basın toplantısıyla değerlendiren grup, iki ülke arasındaki karşılıklı anlayış ve işbirliğinin devam ettiğini görmekten memnun olduklarını açıkladı.

Washington’u ziyaret eden Türk Parlamento heyetinde Egemen Bağış’ın yanı sıra, Reha Denemeç, Mevlüt Çavuşoğlu, Emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ ve Zeynep Damla Gürel de vardı. New York’tan Washington’a gelen heyet Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri yardımcısı Roy Blunt’la görüştü. Blunt’a Amerikan Kongresi’ne sürekli getirilmeye çalışılan Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili yasa tasarıları hakkında Ankara’nın hassasiyetlerini anlatan milletvekilleri, aralarında Robert Wexler ve Ed Whitfield gibi Kongre’nin önde gelen temsilcileriyle öğle yemeğinde biraraya gelerek Türk Amerikan ilişkilerini değerlendirdi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Asya işlerinden sorumlu müsteşar yardımcısı Dan Fried’le de görüşen Türk Parlamento heyeti, Türkiye’nin, başta PKK terörüyle mücadele olmak üzere, Kıbrıs ve Irak’taki gelişmeler üzerinde temaslarda bulundu.

Heyete başkanlık eden Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili Egemen Bağış, Fried’e, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Türkiye ziyareti sırasında, PKK terörüyle mücadelede Ankara’ya desteğin iki katına çıkartılacağı sözünü hatırlattıklarını belirtti. Bağış, Amerikan tarafının kendilerine kısa zamanda bu konuda hazırlanmakta olan strateji belgesinin kamuoyuna açıklanacağı sözünü verdiğini kaydetti.

Devrim Çubukçu'nun haberini yukarıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG