Erişilebilirlik

Maliki: Güvenliği Arttıracağız


Irak’ta şiddet olaylarında direnişçiler 18 kişiyi öldürürken Başbakan Nuri el Maliki, hükümetinin güvenliği arttıracağını vaat etti.

Cumartesi günü göreve başlayan yeni kabine, bugün ilk toplantısını yaptı. Maliki, hükümetin Bağdat’ta güvenliği sağlamak için özel bir güvenlik birimi kuracağını açıkladı.

Bu arada, Maliki’nin kabinesinde Savunma, İçişleri ve Milli Güvenlik Bakanlıkları hala boş... Taraflar, sözü edilen bakanlıklara kimin getirileceği konusunda uzlaşamıyor. Başbakan, şiddet olaylarının azaltılabilmesi için halkın direnişçilere verdiği desteğin kesilmesi gerektiğini vurguladı. Maliki bunun için de ülkenin alt yapısının onarılması ve milli birliğin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Bağdat’ta bugün en çok can kaybına yol açan saldırının hedefi kalabalık bir restorandı. Saldırıda 13 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı. Bundan önce yola yerleştirilen iki bombanın patlaması sonucu en az iki kişi öldü, 20 kişi de yaralandı. Irak’ın çeşitli yerlerinde direnişçilerce düzenlenen saldırılarda da ölenler oldu.

XS
SM
MD
LG