Erişilebilirlik

Irak'ta 'Ulusal Birlik' Umudu


Başkan Bush, Irak’ta milli birlik hükümetinin kurulmasının, özgürce yaşamak isteyen milyonlarca Iraklı için umut olduğunu ve Irak’ın Amerika’yla ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

Beyaz Saray’da bugün açıklama yapan Başkan, Amerika’nın hükümeti kurma yolunda Iraklı liderlere yardıma devam edeceğini kaydetti. Başkan, Iraklı liderleri telefonla arayarak onları kutladı ve Amerika’nın desteğini ifade etti:

“Kendilerine özgür bir ülke kurma yolunda Amerika’nın yardımının devam edeceğini söyledim. Çünkü özgür bir Irak, terörle savaşta Amerika’nın önemli bir müttefiki olacaktır.”

Başkan Bush, Irak hükümetinin başarısının el Kaide terör örgütü için yenilgi anlamına geleceğini ve Ortadoğu’da özgürce yaşamak isteyenler için örnek oluşturacağını belirtti.

Amerikan Fox televizyonunda konuşan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da Sünni, Şii ve Kürtleri bir araya getirmenin güç olduğunu kabul etti. Rice, herkesin istediğini tam olarak elde edemediğini, ancak hükümete bir şans vermek gerektiğini vurguladı. Dışişleri Bakanı, oldukça güç işlerin üstesinden gelinmeye çalışıldığını ve Irak’ın siyasi anlamda önemli ilerlemeler sağladığını vurguladı.

XS
SM
MD
LG