Erişilebilirlik

'Yönetim Kongre'ye Bilgi Vermedi'


Beyaz Saray’ın terörle mücadele programı çerçevesinde, Amerika’daki telefon konuşmalarının dinlenmesi kararıyla ilgili olarak Kongre’yi yeterince bilgilendirmediği öne sürüldü.

Cumhuriyetçi Partili Senatör Arlen Specter, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, Kongre üyelerinin, bu programın kapsamı ve yasal dayanağı konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

USA Today gazetesi, hafta içinde yayınladığı bir haberde Ulusal Güvenlik Dairesi’nin, terör saldırılarını önceden belirlemek amacıyla, üç büyük telefon şirketinden konuşma kayıtlarını topladığını bildirmişti.

İnsan hakları örgütleri, mahkeme izni alınmadan yürürlüğe konan telefon dinleme programının yasadışı olduğunu savunuyor.

Buna karşılık Başkan Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, hükümetin terörle mücadele çabalarını yasal çerçevede yürüttüğünü kaydetti.

CNN televizyonuna açıklama yapan Ulusal Güvenlik Danışmanı Hadley, hükümetin istihbarat faaliyetlerinin birçok kişinin hayatını kurtardığını ve Amerika’yı terör saldırılarına karşı koruduğunu belirtti.

Demokrat Partili milletvekili Jane Harman ise, telefon konuşmalarının ve İnternet yazışmalarının izlenmesini öngören bir kararın, mahkeme izniyle uygulamaya konması gerektiğini savundu.
XS
SM
MD
LG