Erişilebilirlik

'Huzur ve İstikrara Sahip Çıkalım'


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK’nın çocukları istismar ettiğini söyledi. Diyarbakır’da partisinin il kongresinde konuşan Erdoğan, “Diyarbakır terörle anılmayacak” dedi.

Partisinin il kongresine katılmak için bugün Diyarbakır’a giden Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada son zamanlarda artan terör olaylarına değindi. Diyarbakır’da meydana gelen olaylarda, çocukların kullanıldığını söyleyen Başbakan, “çocukların istismar edilmesi beni derinden etkiledi ve üzdü” dedi ve çocuklara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır’ın zor ve üzüntülü günler yaşadığını belirten Başbakan, Diyarbakır’ın terörle anılmasını isteyenler olduğunu ancak hem hükümetin hem de Diyarbakırlıların buna izin vermediklerini söyledi. Başbakan, “Diyarbakır artık terörle anılmayacak” diye konuştu.

Yaklaşık 20 bin partilinin katıldığı Adalet ve Kalkınma Partisinin Diyarbakır il kongresinde, Başbakan Erdoğan birlik ve beraberlik çağrısı da yaptı. Diyarbakır’ın sorunlarının Türkiye’nin sorunlarından bağımsız olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Tayyip Erdoğan, “Bütün tahriklere rağmen kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğuyla milletimizin sağduyusunu Diyarbakırlı kardeşlerimiz olarak ortaya koydunuz. Hakkınıza, hukukunuza sahip çıktığınız gibi huzur ve istikrara da sahip çıktınız.” dedi.

Bölgede kalkınmanın önemine de dikkat çeken Başbakan, demokrasi ve kalkınmanın birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini kaydetti. Diyarbakır’ın ardından Siirt’te yapılan il kongresine katılan Erdoğan’ın bu ziyaretlerini önümüzdeki ay yapması bekleniyordu.

Bu arada Ankara yarın İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’yi ağırlayacak. Laricani Ankara’da Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Yiğit Alpogan’la görüşecek. Batı ile İran arasında, bu ülkenin nükleer faaliyetleri konusunda yaşanan problemin diplomatik yollarla çözülmesini isteyen Ankara’nın İranlı yetkiliye, “şeffaf olun” ve “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliği yapın” mesajlarını vermesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan da Cuma günü İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la Bakü’de görüşmüş ve bu görüşmede Erdoğan, nükleer çalışmaların barışçıl amaçlı yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

XS
SM
MD
LG