Erişilebilirlik

Bağdat'ta Adliye Binası Yakınında Saldırı


Bağdat’taki bir adliye binası yakınlarında düzenlenen intihar saldırısında en az 8 kişi öldü. Olayda en az 48 kişi de yaralandı.

Dün de Felluce'de düzenlenen bombalı intihar saldırısında 15 kişi ölmüştü. Polis adaylarının toplandığı bina önünde bir intihar bombacısının kendisini havaya uçurması sonucu, en az 20 kişi de ağır yaralandı.

Rumsfeld: Irak'taki Asker Sayısını Azaltabiliriz

Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak’ta yeni hükümet göreve başlarsa, bu ülkedeki Amerikan askerinin sayısını azaltabileceklerini söyledi.

Rumsfeld, bakanlar görevlerine atanıncaya kadar, bölgedeki komutanlardan asker azaltma talebi beklemediğini belirtti. Savunma Bakanı, Irak’taki Amerian Kuvvetlerinin Komutanı General George Casey ve Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad’ın konuyu ve Irak’taki güvenlik durumunu Iraklı bakanlarla görüşeceğini kaydetti.

Irak’ta birkaç hafta içinde hükümetin kurulması bekleniyor. Donald Rumsfeld, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’la geçen hafta Irak’ta yaptıkları temaslar hakkında Kongre üyelerine bilgi verdikten sonra gazetecilere bu açıklamayı yaptı.

XS
SM
MD
LG