Erişilebilirlik

Bush: 'Iraklı Liderler Daha Kararlı'


Başkan Bush, Irak’ta yeni hükümeti kurmak üzere çalışmalarını yürüten liderlerin üstlendikleri görevi yerine getirebilmek için her zamankinden daha kararlı olduğunu söyledi.

Başkan Bush, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ile Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı Irak’taki son durumu değerlendirmeleri ve liderlere Washington’dan mesaj götürmeleri için geçen hafta Bağdat’a gönderdiğini söyledi ve devamla: "İki bakanın Irak’a giderek, bu işi başarmanızı istiyoruz ve sizi destekliyoruz demeleri çok önemliydi" dedi.
Başkan, hem Rumsfeld hem de Rice’in Washington’a ilginç gözlemlerle döndüğünü söyledi. Bush her iki bakanın "Irak’ın yeni siyasi liderlerini, iyimser, enerji dolu ve başarı hırsıyla yanıp tutuşan kişiler olarak bulduklarını" belirtti.

Başkan Bush, Beyaz Saray bahçesinde, bakanlarla birlikte yaptığı açıklamada, Iraklı liderlerin yeni Başbakan konusunda görüş birliğine varmalarını dönüm noktası olarak niteledi ve bunun yeni bir dönemin başlangıcını temsil ettiğini söyledi.

Başkan, Irak’taki siyasi gelişmelere rağmen, hala bu ülkeyi bekleyen önemli sorunlar olduğunu söyledi. Bush, Rice ve Rumsfeld’in kendisine ziyaretleriyle ilgili olarak sundukları raporda bu zorluklara dikkat çektiklerini de kaydetti. Başkan: "Önümüzde zor günler var, çünkü ülkede demokrasinin ilerlemesini engellemek için hala masum insanlara kıymaktan kaçınmayan teröristler bulunuyor." dedi.

Başkan, Iraklılar için birlik ve beraberliğin şart olduğunu da vurguladı.

XS
SM
MD
LG