Erişilebilirlik

'Asker Sayısıyla İlgili Bush'u Uyardım'


Amerika eski Dışişleri Bakanı Colin Powell, Irak savaşının planlanması aşamasında Başkan Bush’a, bu ülkeye daha fazla asker yollanmasını önerdiğini söyledi.

İngiliz ITV televizyonuna açıklama yapan Powell, bu öneriyi dönemin Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanı Tommy Franks’e, Başkan Bush’a ve Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’de yaptığını söyledi.

Konuyla ilgili ayrı bir açıklama yapan Amerika Dışişleri Bakanı Condolezza Rice ise, Irak’ın işgali onaylanmadan önce Başkan Bush’un, yardımcılarının ve komutanlarının önerilerini dikkate aldığını bildirdi.

CBS televizyonuna konuşan Rice, Amerikalı komutanların, asker sayısının yeterli olduğu konusunda Bush’a güvence verdiğini açıkladı.

Rice bununla birlikte, geriye bakıldığına, Saddam Hüseyin rejimi devrildikten sonra, Irak’ta şiddet olaylarının durdurulması için daha çok şeyin yapılmış olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Irak'ta Saldırılar Devam Etti

Irak’ın başkenti Bağdat’ta özel bir güvenlik firmasının personelini hedef alan bombalı saldırıda üç kişi öldü, iki kişi de yaralandı.

Direnişçiler, başkentin Sadr Mahallesi’nde de bombalı saldırı düzenledi, bu olayda üç Iraklı öldü.

Öte yandan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, şiddeti sona erdirmeleri için yedi silahlı grupla anlaşmaya varmak üzere olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı ise milletvekillerinden Çarşamba günü toplanmalarını istedi.

XS
SM
MD
LG