Erişilebilirlik

Iraklı Sünni Liderin Kızkardeşine Suikast


Irak’ta Sünni Devlet Başkan Yardımcısı Tarık El Haşimi’nin kızkardeşi, kimliği belirlenemeyen silahlı saldırganlarca öldürüldü.

Meysun Haşimi, Bağdat’ın güneyindeki El İlam mahallesinde, otomobilinde, şoförüyle birlikte öldürüldü.

Bu ay başında benzer bir saldırıda, Tarık El Haşimi’nin erkek kardeşi de öldürülmüştü.

Cumartesi günü milletvekilleri tarafından başkan yardımcılığına seçilen Tarık El Haşimi, ülkenin en büyük Sünni partilerinden Irak İslam Partisi’nin genel başkanı.

Bu arada güneydeki Nasiriye kentinde askeri bir konvoyu hedef alan bombalı saldırıda iki İtalyan, bir de Romanyalı asker öldü. Bir İtalyan askeri ise yaralandı.

Rice ve Rumsfeld'den Yeni Başbakan Adayına Destek

Bu arada Irak’ı ziyaret eden Amerika Dışişleri Bakanı Condolezza Rice’la Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, başbakanlığa aday gösterilen Cevad El Maliki’ye tam destek verdi.

Dışişleri Bakanı Rice, bugün Bağdat’tan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, etkili, tüm grupları temsil eden ve ülkenin sorunlarına derhal eğilebilecek yeni bir hükümetin kurulacağına inandığını söyledi.

Savunma Bakanı Rumsfeld ise, hükümet kurma çalışmaları tamamlandıktan sonra yeni Bağdat hükümetinin, güvenlik birimlerini güçlendirme çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Bağdat’a sürpriz ziyaretlerini tamamlayan Rice, NATO Dışişleri Bakanları’nın toplantısına katılmak üzere Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya giderken, Rumsfeld başkent Washington’a dönüyor. Rice, Ankara ziyaretini tamamlamasının ardından Bağdat’a geçmişti.

XS
SM
MD
LG