Erişilebilirlik

Zarkavi: Amerika'yı Yeneceğiz


El Kaide terör örgütünün Irak’taki lideri Ebu Musab el Zarkavi, bir Internet sitesinden video mesaj yayınladı. Zarkavi mesajında Amerika’yı yenilgiye uğratacaklarını söylüyor ve Irak’ın yeni hükümetiyle alay ediyor.

Video görüntüleri inceleyen Amerikalı istihbaratçılar, mesajı gönderenin Zarkavi olduğuna inanıyor. İki gün önce bir ses bandı yayınlayan el Kaide lideri Usame bin Ladin, Batı’yı Müslümanlara karşı Siyonist-Haçlı seferi başlatmakla suçlamıştı.

Buarada, Irak’ta Başbakanlığa atanan Cevat el Maliki’yle telefonda görüşen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Irak’ta bir birlik hükümetinin kurulmasının Amerika’nın ülkeden çekilmesiyle sonuçlanacağını söyledi.

Öte yandan, Bağdat’ın Sadr mahallesinde meydana gelen patlamada 2 kişi öldü; 3 kişi yaralandı. Bir minibüse yerleştirilen bomba, aracın radikal Şii lider Muktada el Sadr’ın bürosunun yakınındaki pazar meydanından geçerken patlatıldı. Yine Bağdat’ta düzenlenen iki bombalı saldırıda 4 polis öldü. Başkentin güneyinde de bir öğretmen silahlı kişiler tarafından öldürüldü.

XS
SM
MD
LG