Erişilebilirlik

Mısır'da 10 Kişi Gözaltına Alındı


Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki turistik Dahab kentinde girişilen bombalı saldırılarla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı.

Zanlılardan üçünün Mısırlı bilgisayar uzmanları olduğu ve saldırıdan sonra sahte plakalı bir araçla kaçmaya çalışırken yakalandıkları bildiriliyor.

İçişleri bakanlığı, saldırılarda 6'sı yabancı, 12'si Mısırlı toplam 18 kişinin öldüğünü, 62 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölü sayısı daha önce 23 olarak açıklanmıştı.

Birbirini izleyen 3 patlama, kentin merkezinde büyük bir pazarın ve otellerin bulunduğu bölgede meydana geldi. Mısır polisi, patlamaların uzaktan kumandayla mı yoksa saatli bombayla mı gerçekleştirildiğini belirlemeye çalışıyor.

İçişleri bakanlığı sözcüsü, polisin, saldırıların, intihar bombacıları tarafından düzenlendiğini sanmadığını söyledi. Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Başkan Bush, bombalı saldırıları masum sivillere karşı yapılmış acımasız bir eylem olarak kınarken, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ülkesinin terörizmle karşı karşıya olduğunu belirtti ve sorumluların mutlaka bulunacağını söyledi.

Sina yarımadasının doğusunda, Kızıl Deniz’in Akaba Körfezinde bulunan Dahap, bölgenin en gözde turistik yerlerinden biri. Dahab’da çok sayıda İsrailli turist de bulunuyor. Saldırıların ardından İsrail hükümeti, Mısır’a yardım önerdi.

XS
SM
MD
LG