Erişilebilirlik

Irak'ta Siyasi Belirsizlik Oturumu Erteletti


Irak’ta yeni başbakanın kim olacağı konusundaki belirsizlik, bugün mecliste yapılması beklenen oturumun ertelenmesine yol açtı.

Aralık ayındaki seçimlerden bu yana, Irak’ta yeni hükümet kurulamıyor.

Iraklı Sünniler ve Kürtler, mezhep çatışmalarını engelleyemediği gerekçesiyle, Şii Başbakan İbrahim el Caferi’nin görevde kalmasına karşı çıkıyor.

Parlamentoda çoğunluğu ellerinde tutan Şiiler ise, Sünni Iraklıların, meclis başkanı ve bakanlıklar için önerdiği adaylara itiraz ediyor.

Siyasi belirsizliğin yanısıra Irak’ta şiddet olayları da durmak bilmiyor. Irak polisi, Bağdat’ın çeşitli bölgelerinde kurşuna dizilmiş 12 kişinin cesedini buldu. Bu sabah ayrıca başkentin Sünni bölgesinde, polis ve direnişçiler arasında çatışma çıktı.

Öte yandan, bir Sünni politikacının üç hafta önce kaçırılan kardeşinin cesedine bulundu. Polis, Taha el Mutlak’ın başından vurulduğunu açıkladı.

Saddam'ın Davası Çarşambaya Ertelendi

Saddam Hüseyin ve yedi yardımcısının, Düceyl’de düzenlenen katliamla ilgili davasına bugün devam edildi.

1982 yılında 140 Şii’nin öldürülmesiyle sonuçlanan olayla ilgili belgelerde bulunan ve Saddam Hüseyin’e ait olduğu sanılan imzalarla ilgili olarak elyazısı uzmanlarının ifadesine başvuruldu.

Savunma avukatları, bu uzmanların Irak İçişleri Bakanlığı görevlisi olduğunu söyleyerek tanık ifadelerine itiraz etti. Avukatlar, Saddam Hüseyin’e ait olduğu belirtilen imzaların, yurtdışından getirilen uzmanlarca incelenmesini istedi.

Elyazılarının incelenmesi için duruşma Çarşamba gününe ertelendi.

XS
SM
MD
LG