Erişilebilirlik

Berlusconi'den Koalisyon Teklifi


İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi solcu lider Romano Prodi’ye kısa süreli koalisyon hükümeti kurmayı önerdi.

Berlusconi bu öneriyi oyların yeniden sayımında istediği sonucu alamamasının ardından bir İtalyan gazetesinde yayınlanan mektubunda yaptı. Berlusconi, seçimi kimsenin kazanmadığını ve ülkenin siyasi bir çıkmaza girdiğini öne sürdü.

Resmi sonuçlar henüz açıklanmadı. Ancak Prodi, Berlusconi’nin koalisyon önerisini reddetti ve başbakanı yenilgiye kabule çağırdı.

Hafta başı yapılan seçimi Romano Prodi liderliğindeki Merkez-Sol koalisyonu kazandı. Koalisyon hem parlamentonun alt kanadında hem de Senato’da çoğunluğu elde etti.

İtalya’da Başbakan Silvio Berlusconi’nin seçim sonuçlarına itirazını değerlendiren mahkeme ise dün usulsüzlük yapılan oy sayısını 5 bin olarak belirledi.

İçişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, incelenen 80 bin oydan sadece 5 bininde usulsüzlük bulunduğu belirtildi.

Seçim sonuçlarını kabul etmek istemeyen Berlusconi, geniş çapta usulsüzlükler yapıldığını iddia ediyor. Ancak mahkeme tarafından belirlenen 5 bin oy iptal edilse bile bu, seçim sonucunu değiştirmeye yetmiyor.

XS
SM
MD
LG