Erişilebilirlik

Wexler Ankara'ya Gidecek


Demokrat Parti Florida Milletvekili ve Türk – Amerikan Dostluk Grubu eş başkanı Robert Wexler geçen hafta yapılan Türk Amerikan Konseyi toplantısında bir Hamas liderinin Ankara’da kabul görmesini eleştirdi. Wexler, ayrıca önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğini açıkladı.

Hamas Ziyaretine Eleştiri

Türk Amerikan Konseyi’nin geçen hafta yapılan yıllık toplantısında konuşan Demokrat Parti Florida Milletvekili ve Türk – Amerikan Dostluk Grubu eş başkanı Robert Wexler, sürgündeki Hamas lideri Halid Meşal’in Ankara’da kabul edilmesini eleştirdi.

Batıyla bütünleşmiş bir Türkiye’nin Amerika ve Avrupa’yla yakın ilişkilerine dikkat çeken Wexler, Hamas liderinin Ankara’da neden kabul gördüğünü bir türlü anlayamadığını söyledi: “Olgun bir demokrasi ve önemli bir ülke olan Türkiye’nin, Hamas terör örgütünün sürgündeki lideriyle görüşen ilk ülke olmasına anlam veremiyorum. Bu mantığa uymuyor.”

Wexler, konunun Amerikan çıkarlarıyla ilgili olmadığını; ziyaretin Türkiye’nin çıkarlarına zarar verdiğini düşündüğünü söyledi. Amerikalı Kongre üyesi, bu tür gelişmelerin ticari ilişkilere olumsuz etki yaptığını kaydetti.

Wexler, Hamas ziyareti konusunda görüştüğü Avrupalı yetkilerin de kendisi gibi şaşırdığını belirtti.

Florida milletvekili Robert Wexler, önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğini de açıkladı. Wexler, Ankara’da Başbakan Erdoğan’la görüşme fırsatı bulduğu takdirde kendisine, bu ziyaretle neyin amaçlandığını ve ne elde edildiğini soracağını söyledi.

Robert Wexler'ın 8 Nisan tarihinde Ankara'ya gideceği, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül ve diğer yetkililerle görüşeceği öğrenildi.

Wexler, Hamas’ın Türkiye’nin telkinleri sayesinde değişeceğine inanmadığını kaydetti.

Wexler, konuşmasında, Amerikan Kongresinde Türkiye’ye en yakın duran kişinin kendisi olduğunu vurguladı. Türk halkına büyük bağlılık duyduğunu söyleyen Wexler, Türk – Amerikan ilişkilerinin daha da gelişmesini istediğini söyledi.

Wexler, ikili ilişkiler konusunda Amerika’nın da büyük hatalar yaptığını belirtti; ve taraflar arasında bu tür hassas konularda daha iyi diyalog sağlanması gerektiğini vurguladı.

XS
SM
MD
LG