Erişilebilirlik

ABD Büyükelçiliği'nden Yalanlama


Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği, 1 Nisan tarihli Milliyet gazetesindeki bir köşe yazısında yer alan, Amerika’nın Adana Konsolosluğu’ndan bir yetkilinin DEHAP Batman İl Başkanına “farklılığınızı ön plana çıkarın, milliyetçiliği körükleyin" şeklinde bir telkinde bulunduğu iddiasını yalanladı.

Büyükelçilikten bugün yapılan yazılı açıklamada, Amerikalı yetkilinin böyle bir telkinde bulunmadığı ve bu tür iddiaların gerçekle ilgisi olmadığı vurgulandı.

Basın bildirisinde, Amerika’nın PKK terör örgütüyle mücadelesinde Türkiye’ye destek verdiği belirtilirken, Güneydoğu’da yaşanan olaylardan duyulan kaygı ve üzüntü dile getirildi.

ABD Büyükelçiliği Basın Açıklaması

Ankara, 3 Nisan 2006 - 1 Nisan tarihli Milliyet gazetesinde yer alan bir köşe yazısında, Adana konsolosluğumuzdan bir ABD yetkilisinin, geçen yıl DEHAP Batman İl Başkanı ile buluşması sırasında yaptığı iddia edilen bir açıklamadan söz edilmektedir. ABD yetkilisine atfedilen açıklamada Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’deki etnik milliyetçiliği körüklemek istediği söylenmektedir. Bu iddia gerçekten son derece uzak olup ABD yetkilisi böyle bir açıklamada bulunmamıştır. Gerçek şudur ki Türkiye’nin PKK ile mücadelesinde Amerika Birleşik Devletleri’nden daha iyi bir dostu yoktur. Amerika Birleşik Devletleri PKK’yı ortadan kaldırma çabasında Türkiye ile birlikte çalışmaya devam etmektedir. Geçen hafta boyunca Türkiye’nin güneydoğusunda görülen şiddet olaylarından dolayı üzüntü ve endişe duymakta ve tüm tarafları sakinliklerini korumaya, sükûnet ve düzeni yeniden sağlamaya davet etmekteyiz.

XS
SM
MD
LG