Erişilebilirlik

Musavi Uçak Kaçırma Planını İtiraf Etti


11 Eylül terör saldırılarıyla bağlantısı olduğu gerekçesiyle yargılanan Zekeriya Musavi, savunma avukatlarının itirazlarına rağmen dün mahkemede ifade verdi.

Musavi, ifadesinde terörist Richard Reid’le birlikte uçak kaçırarak 11 Eylül günü Beyaz Saray’a çarptırmayı planladıklarını itiraf etti.

Musavi 2001 yılı Ağustos ayında tutuklanmış, Richard Reid ise 22 Aralık 2001’de ayakkabısına bomba yerleştirdikten sonra bindiği bir Amerikan uçağında yakalanmıştı.

Zekariya Musavi, dünkü ifadesinde Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenecek saldırıdan haberdar olduğunu, ancak eylem planının tamamını bilmediğini de belirtti.

37 yaşındaki Musavi, tutuklandığı zaman sorgulamasında kasıtlı olarak yalan söylediğini, bu şekilde 11 Eylül terör saldırılarına engel olunmasını önlediğini söyledi. Önceleri 11 Eylül terör saldırılarıyla ilgisi olmadığını iddia eden Musavi, geçen Nisan ayında El Kaide ve 11 Eylül terör saldırılarıyla bağlantısı olduğunu kabul etmişti. Musavi’nin davası karar aşamasında. Mahkeme, Musavi’yi ölüm veya ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

XS
SM
MD
LG