Erişilebilirlik

MS Hastalarına Yeni İlaç Müjdesi


Multiple sclerosis ya da kısa adıyla MS hastalığı hem kişinin hareket yeteneğini kısıtlıyor, hem de büyük ağrılara neden oluyor. Sinir sistemini etkileyen hastalığı tamamen yenecek etkili bir tedavi yöntemi henüz bulunabilmiş değil. Ancak yeni bir tedavi hastalığın ilerlemesini durdururken, hastaları yataktan kaldırabiliyor.

Andra Litman 40’ıncı doğum gününde aklının ucundan bile geçmeyen bir hastalıkla tanıştı. Sanatçı, avukat ve iki çocuk annesi Andra Litman’a, yatakta kendi başına dönmesine bile olanak tanımayan Multuple Sclerosis teşhisi konuldu. Yeni bir tedaviye başlayan Litman bir ay gibi kısa bir sürede tekerlekli sandalyeden kurtuldu.


Doktor Olaf Stuve, Rituximab adlı kanser ilacının MS hastalarında B-tipi hücreleri hedeflediğini ve başka tedavilerin sonuç vermediği hastalarda etkili olduğunu belirtiyor.

Stuve, “Rituxan ilacının hastalar üzerindeki sonuçları inanılmaz. İlaç, MS hastalığının ilerlemesini durdurduğu gibi hastanın bazı sinirsel fonksiyonlarını yeniden kazanmasına bile yarayabiliyor.” diye konuşuyor.

İlaç MS hastalarının beyninde görülen beyaz lekeleri yok ediyor. Günlük yada haftalık enjeksiyonlar yerine Rituximab, altı ayda bir, iki enjeksiyon gerektiriyor.

XS
SM
MD
LG