Erişilebilirlik

Müşerref'ten Karzai'ye Suçlama


Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai’yi, ülkesindeki istihbarat faaliyetlerinden habersiz olmakla suçladı.

CNN televizyonuna demeç veren Müşerref, Karzai’nin ülkesinde neler olup bittiğinin farkında olmadığını söyledi. Müşerref, Afganistan’da Pakistan aleyhinde istihbarat çalışmaları yapıldığını ileri sürdü.

Geçen ay Karzai, Müşerref’e bir Taleban liderinin Pakistan’da saklandığını söylemişti. Müşerref ise, Karzai’nin verdiği istihbaratın eski ve geçersiz olduğunu savundu.

'Bush'un Zİyaretinden Memnunum'

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Başkan Bush’un ziyaretinden memnunluk duyduğunu bildirdi.

CNN televizyonuna demeç veren General Müşerref, Bush’un, Pakistan’ın nükleer enerji ihtiyacı konusunda olumlu görüş ifade ettiğini söyledi.

Afganistan, Pakistan ve Hindistan’ı kapsayan Güney Asya ziyaretini tamamlayan Başkan Bush, Washington’a döndü.

Bush, Hindistan ziyareti sırasında bu ülkeyle nükleer işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için iki ülkenin parlamentoları tarafından onaylanması şart.

Pakistan'da İki Militan'a Ölüm Cezası

Pakistan’da, el-Kaide’yle bağlantılı iki militana ölüm cezası verildi.

“Allah’ın Ordusu” adlı örgüte mensup olduğu söylenen sanıklar, 2004 yılının Mart ayında bir askeri araca saldırı düzenlemekle suçlanıyordu. Olayda iki kişiyi ölmüştü.

Aynı örgüt, geçen hafta Karaçi’de Amerikan Konsolosluğuna düzenlenen saldırıyı da üstlendi. Bu saldırıda, biri Amerikalı diplomat, 4 kişi öldü.

İki sanık, geçen ay da, Pakistanlı bir generale suikast girişiminde bulunmaktan suçlu bulunmuş; ve ölüm cezasına çarptırılmıştı.

2004 yılının Haziran ayında girişilen saldırıda 11 kişi ölmüştü. Saldırıyla ilgili olarak “Allah’ın Ordusu” örgütüne mensup 9 militan daha suçlu bulunmuştu.

XS
SM
MD
LG