Erişilebilirlik

Oscar'lar Sahiplerini Buluyor


Sinema dünyasının en saygın ödülleri arasında yer alan Oscar’lar bugün sahiplerini buluyor. Sinema Sanatları ve Bilimi Akadamisi tarafından verilen ödüller, bu akşam Los Angeles’ta yapılacak görkemli bir törenle dağıtılacak.

Bu yıl en iyi film dalında aday gösterilen beş film de çağdaş sosyal konulara ağırlık veriyor. Maryland’daki Amerikan Film Enstitüsü Direktörü Murray Horowitz, bunun yeni bir eğilim olmadığını; Hollywood’un daima dönemin sosyal sorunlarına ilgi gösterdiğini söylüyor.
" Bu yıl da farklı davranılmadı. Oscar’a aday gösterilen 5 film de sosyal konularda belirli mesajlar taşıyor."

Ang Lee’nin yönettiği “Brokeback Mountain/Broceback Dağı” en iyi film dalında bu yılın favori adayı. Film, iki kovboyun romantik ilişkisini anlatıyor.

Yine en iyi film dalında aday gösterilen “Capote” filmi ise ünlü yazar Truman Capote’nin “Soğukkanlılıkla” adlı romanına esin kaynağı olan cinayeti araştırdığı dönemi hikaye ediyor. Capote, kitabı yazacak bilgiyi toplamak için cinayetin işlendiği Kansas eyaletine gittiğinde, katille, duygusal bir yakınlık kurar.

Crash/Çarpışma filminde ise, Amerika’da, ırklar arasındaki ilişkiler ele alınıyor. Filmde, klişelerin yolaçtığı olumsuz önyargılara dikkat çekiliyor.

Good Night Good Luck/ İyi Geceler İyi Şanslar” isimli film ise ünlü Amerikalı gazeteci Edward Murrow’un Senatör Joseph McCarthy’nin komünist oldukları gerekçesiyle çok sayıda insanı hedef alan soruşturmalarını durdurma çabasını anlatıyor.

Münih filmi ise 1972 yılında Münih Olimpiyatları sırasında 11 İsrailli sporcunun kaçırılıp öldürülmesinden sonra yaşananları sinemaseverlere aktarıyor.

En iyi film dalında Oscar’a aday gösterilen 5 filmden yalnızca biri Münih; büyük bir yapımcı şirket tarafından çekilmiş. Diğer dört film ise bağımsız yapımcıların ürünü.

XS
SM
MD
LG