Erişilebilirlik

Bağdat'ta Yeni Saldırılar: 8 Kişi Öldü


Bağdat’ta bugün düzenlenen bombalı eylem ve havan topu saldırılarında 8 kişi öldü. Saldırılar, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından hemen sonra düzenlendi.

Dün de yine havan topuyla Bağdat’ın Şii mahalleleri hedef alınmıştı.

Geçen hafta Samarra’daki Askeriye Camii’ne düzenlenen saldırı sonrasında Şiilerle Sünniler arasında karşılıklı saldırılar düzenlenmiş, bunun üzerine hükümet Bağdat dahil bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı koymuştu.

Mezhepler arası çatışmalar nedeniyle, yeni hükümetin kurulması için yürütülen görüşmeler de aksadı.

Meclisteki en büyük Sünni grubu oluşturan Ulusal Uzlaşı Cephesi, Şiilerin Sünnilere ait bazı camileri ele geçirdiğini söyledi ve bu camilerin boşaltılması durumunda koalisyon görüşmelerine başlayacağını duyurdu.

Bu arada Amerikalı yetkililer, 7 Ocak’ta kaçırılan gazeteci Jill Carrrol’un akibetini belirlemeye çalışıyor. Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, Amerikalı gazetecinin hayatta olduğunu söyledi. Irak İçişleri Bakanı da, Christian Science Monitor gazetesi için çalışan gazetecinin serbest bırakılacağını inandığını kaydetti.

Öte yandan, devrik Irak lideriyle bazı yardımcılarının yargılandığı davada duruşmalar yarın yeniden başlıyor. Saddam Hüseyin’in avukatlarından Halil el Dulaimi, devrik liderin 11 gün süren açlık grevini sona erdirdiğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG